СУ Народни Будители
Средно училище в град Брацигово

Политика за поверителност на личните данни в СУ "Народни будители" - град Брацигово

1. Обща информация

От 25 май 2018 г. влезе в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

СУ "Народни будители" - град Брацигово осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

2. Приложение на настоящата Политика за поверителност

В качеството си на администратор на лични данни, СУ "Народни будители" - град Брацигово отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

2.1 Информация относно Администратора на лични данни

  • Наименование: СУ "Народни будители" - град Брацигово
  • Булстат / ЕИК: 000342609
  • Седалище и адрес на управление: гр. Брацигово, обл.Пазарджик, ул. "Трети март" №14
  • Длъжностното лице по защита на личните данни: г-жа Дафова
  • E-mail: llbuditeli@abv.bg
  • Телефон.: 035522170

2.2 Информация относно компетентния надзорен орган

  • Наименование: Комисия за защита на личните данни
  • Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 2
  • Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 2
  • Телефон:02 915 3 518
  • Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
  • Уеб сайт: www.cpdp.bg

СУ "Народни будители" - град Брацигово е администратор на личните данни (т.е. информацията, която идентифицира конкретно лице, като например име и фамилия или адрес на електронна поща), които събираме от и за вас чрез уебсайта.

Настоящата Политика за поверителност важи за всички потребители, включително тези, които използват уебсайта без да са регистрирани или абонирани за услуги в него.

3. Видове лични данни които събираме

СУ "Народни будители" - град Брацигово може да събира за единствено следните данни:

  • име и фамилия
  • телефонен номер
  • адрес на електронна поща

които предоставяте, като попълвате форми за контакт в сайта

Ние обаче не събираме специални категории лични данни за Вас, като например лични данни, разкриващи:

  • расов или етнически произход
  • политически възгледи
  • религиозни или философски убеждения
  • членство в синдикални организации
  • обработка на генетични данни
  • биометрични данни с цел уникално идентифициране на физическо лице
  • данни относно здравословното състояние
  • сексуалния живот или сексуалната ориентация на физическо лице
  • лични данни, свързани с осъдителни присъди и престъпления.

4. Цели при събирането на личните ви данни

Основната причина, поради която събираме личните Ви данни е да Ви осигурим достъп до уебсайта или услугите на СУ "Народни будители" - град Брацигово, както и да осъществим взаимодействието Ви с такива услуги.

Понастоящем единствено обработваме данните Ви с цел:

  • Обработка на запитвания
  • Оказване на съдействие
  • Персонализирана комуникация с вас

Предоставянето на личните Ви данни не е задължително. Ако обаче решите да не предоставяте личните си данни, може да нямате достъп за използване на някои от функциите на уебсайта.

Понастоящем не обработваме данните ви с цел изпращане на:

  • оферти
  • маркетингови съобщения

Ако планираме такива действия в бъдеще, то ще бъде направено само с предварителното ви съгласие.

5. Принципи при събирането на личните ви данни

Сигурността на данните Ви е приоритет за нас. За тази цел СУ "Народни будители" - град Брацигово е предприело адекватни административни, технически и физически мерки за защита на личните ви данни срещу загуба, кражба и неразрешено използване, разкриване на модификации.

6. Срок на съхранение на личните Ви данни

Ще запазим данните ви само за периода, необходим за изпълнение на целите, за които са събрани, както е посочено в настоящата Политика за поверителност. Във всеки случай, личните данни, събрани за целите, посочени в т. 4 от настоящата Политика за защита на личните данни, се запазват за времето, необходимо за предоставяне на достъп до уебсайта.

В края на периода на запазване личните ви данни ще бъдат анулирани, анонимизирани или обобщени.

7. Предаване на лични данни за обработване

СУ "Народни будители" - град Брацигово може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679., като Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

СУ "Народни будители" - град Брацигово може да сподели личните ви данни трети страни доставчици, които извършват обработването от името на СУ "Народни будители" - град Брацигово и/или свързаните лица с него.

8. Прехвърляне на личните ви данни в чужбина

Личните ви данни могат да бъдат прехвърлени в други държави в рамките на или извън Европейското икономическо пространство (ЕИП). Винаги проверяваме, дали са налице адекватни и подходящи предпазни мерки, съответстващи на приложимите закони за защита на личните ви данни.

9. Вашите права по отношение на личните данни?

9.1 Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от СУ "Народни будители" - град Брацигово за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез искане в свободен текст на посочения в т. 2.1 email.

СУ "Народни будители" - град Брацигово може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

9.2 Право на достъп

Вие имате право да изискате и получите от СУ "Народни будители" - град Брацигово потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

СУ "Народни будители" - град Брацигово Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна форма.

Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но СУ "Народни будители" - град Брацигово си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

9.3 Право на коригиране или попълване

Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до СУ "Народни будители" - град Брацигово.

9.4 Право на изтриване ("да бъдеш забравен")

Вие имате правото да поискате от СУ "Народни будители" - град Брацигово изтриване на свързаните с Вас лични данни, а СУ "Народни будители" - град Брацигово има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо СУ "Народни будители" - град Брацигово
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество

СУ "Народни будители" - град Брацигово не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции

За да упражните правото си на "забравяне", Вие следва да подадете искане чрез писмено искане, изпратено до СУ "Народни будители" - град Брацигово, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните преди СУ "Народни будители" - град Брацигово, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на СУ "Народни будители" - град Брацигово.

СУ "Народни будители" - град Брацигово не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

9.5 Право на ограничаване

Вие имате право да изискате от СУ "Народни будители" - град Брацигово да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на СУ "Народни будители" - град Брацигово да провери точността на личните данни
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено
  • СУ "Народни будители" - град Брацигово не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на СУ "Народни будители" - град Брацигово имат преимущество пред Вашите интереси

9.6 Право на преносимост

Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на СУ "Народни будители" - град Брацигово с искане по имейл.

Вие можете да поискате от СУ "Народни будители" - град Брацигово директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

9.7 Право на получаване на информация

Вие можете да поискате от СУ "Народни будители" - град Брацигово да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. СУ "Народни будители" - град Брацигово може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

9.8 Право на възражение

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от СУ "Народни будители" - град Брацигово, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

10. Актуализации на настоящата Политика за поверителност

СУ "Народни будители" - град Брацигово може да променя или актуализира настоящата Политика за поверителност, за да се гарантира спазването на приложимото право.

Моля, погледнете посочената в началото дата на влизане в сила на настоящата Политика за поверителност, за да видите кога е била последно актуализирана.